Nederlands English


 - Home/Bio

 - Sculpturen
 - W.I.P.
 - Awards
 - Ander werk

 - Gastenboek
 - Filmpje
 - Contact

 - English


- DisclaimerMariska

Welkom op mijn site.

Leuk dat je mijn website komt bezoeken. Laat ik me eerst even Voorstellen ingeval je mij nog niet kent.
Mariska Mielen-Gruijters is mijn naam en woon in Eindhoven, Nederland. Ben getrouwd met Sam en heb 2 kinderen die al lang op eigen benen staan en ben ook Oma van Tygo
Al meer dan 50 jaar zit ik met mijn handen in de klei, variŽrend van keramiek, zelf hardende klei en polymeerklei. De tijd staat stil als ik me verdiep in dat wat mijn handen willen maken.
Als jong meisje was ik al creatief bezig met papier, verf en stof. Fascinerend wat mijn hoofd kon bedenken en uit mijn handen tevoorschijn kwam. Dat wilde ik wel als mijn beroep hebben. Naar de kunstacademie gaan was dan ook mijn grootste wens.
Helaas is dat er nooit van gekomen maar via cursussen van bekende kunstenaars ben ik elke keer een stapje verder gekomen en raakte ik verslaafd aan het boetseren. Na veel uitproberen en opnieuw beginnen vond ik mijn passie in het creŽren van menselijke figuren in keramiekklei.

Ik boetseer net zo lang door totdat er menselijke emoties van hun gezicht en houding uitstraalt. Ze kunnen je daardoor ontroeren of laten glimlachen. Het lijkt of ze zelfstandige wezentjes zijn met een ziel en een verhaal.
Omdat ik het menselijk lichaam zo mooi vind, probeer ik daar zo veel mogelijk van te laten zien zonder aanstootgevend te zijn. Tenslotte zijn we allemaal hetzelfde geboren en we mogen gezien worden zoals we zijn als mens in alle vormen die er bestaan.
Inspiratie voor mijn sculpturen kan van alle kanten komen; van de mensen op straat, van een tv-programma, uit een gesprek of van foto's uit een blad. De ideeŽn die overblijven worden op papier uitgetekend om eventuele moeilijke punten van tevoren al uitgedacht te hebben of eventuele aanpassingen.
Op deze manier zijn er al veel sculpturen geboren en velen hebben al een nieuwe eigenaar gevonden, verspreid over de wereldbol. Hierdoor kan ik me steeds verder blijven ontwikkelen en investeren in nieuwe mogelijkheden.
Mariska Mielen Heel trots ben ik dat ik al enkele malen ben onderscheiden met eerste prijzen bij wedstrijden die regelmatig worden gehouden in binnen- en buitenland.
Ik dank u dan ook hartelijk voor het lezen en bekijken van mij website.
U zou mij een groot plezier doen als u een berichtje achterlaat in mijn gastenboek.

Veel kijkplezier !

Groet
Mariska Mielen
Update by Mielen IMA : April 2016